Secret Service кипи! Голям скандал с охраната на Клинтън у нас

Отзовават двама тайни агенти

Secret Service кипи! Голям скандал с охраната на Клинтън у нас | StandartNews.com

Двама служители на американската тайна служба Secret Service са били отзовани от България. Причината е свада на единия от тях с персонала на хотел в София. Това съобщи преди дни американското издание abcNews.

Към момента от МВР отказват да дадат информация за деликатния случай, предаде "Флагман".

Инцидентът не е бил свързан с работата на двамата служители на Secret Service. А мисията им е била да осигурят охраната на експрезидента на САЩ Бил Клинтън, който бе в България миналата седмица.

„На 10 май офицер от Secret Service, на когото е възложено да осигурява подкрепа при охраната на презокеанско пътуване до София (България), бе отзован в Съединените щати“, каза говорител на Secret Service, цитиран от abcNews.

“Втори служител, който е бил свидетел на инцидента, също е отзован. Двамата са отстранени преди пристигането на защитеното лице, а нашият Офис за професионална отговорност стартира вътрешно разследване на инцидента.“

От Secret Service са обяснили още, че имат изключително стриктни правила за поведение и ако разследването разкрие нарушения или лошо поведение, спрямо служителите ще бъдат предприети дисциплинарни мерки.

„Всички служители, участвали в този инцидент, са пуснати в административен отпуск. А достъпът до сайтовете, оборудването и компютърните системи на Secret Service им е спрян в очакване на резултатите от това разследване“, са съобщили от федералната правоприлагаща агенция.

В понеделник сутринта от "Флагман" са направили запитване до МВР дали имат информация относно инцидента и по-точно - кога, къде и какво се е случило. Отговор все още няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай