Събота слага край на периода с по-топло време

Минималните температури - между минус 6° и минус 1°, а максималните – между 7° и 12°

Събота слага край на периода с по-топло време | StandartNews.com

Времето днес ще е слънчево, но от запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Това съобщи за Агенция "Фокус" Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб, до умерен вятър, от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните – между 7° и 12°. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 8°-10°, температурата на морската вода ще е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но от запад облачността, предимно средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен, по високите части временно силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 6°, на 2000 метра около минус 2°.

В неделя ще преобладава облачно време, на места ще превалява, предимно слаб сняг. С умерен и временно силен вятър, отначало от север-северозапад, по-късно - от североизток, ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 0° и 5°. В понеделник ще продължи да духа умерен и временно силен северен вятър и застудяването ще продължи. Все още на отделни места, главно в южните и планинските райони ще превалява слаб сняг. Във вторник вятърът ще отслабне, до вечерта в много райони в западната половина от страната и ще стихне. От север облачността ще се разкъса, над по-голямата част от страната и ще намалее до предимно слънчево. Сутрешните температури ще достигат на отделни места до минус 8°, минус 9°, а дневните ще останат без съществена промяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай