САЩ търсят наследници на наша милионерка

САЩ търсят наследници на наша милионерка | StandartNews.com

Българка остави наследство от 1.3 млн. долара в САЩ. Покойната Мери Петров живяла в Гранит сити на границата между Илинойс и Мисури. Тя починала в старчески дом през 2011-а на 97 години. Мери няма роднини, затова властите търсят кой е законният наследник на нейното богатство, съобщи Нова тв.

Общинският ковчежник Кърт Прензлър обясни, че законът дава 10 години на потенциалните наследници да докажат роднинската си връзка. Остават още 7 години. Досега 43 души са подали документи за наследници в съда. Голяма част от парите Мери получава от сестра си - Ан Петров. Тя умира през 2009-а, също без завещание.

Сестрите Петров са дъщери на български имигранти, дошли в САЩ през 1912-а. Никога не са се омъжвали и нямат деца. Техни познати разказват, че дори не са подозирали за състоянието, което Ан и Мери са натрупали, защото живели скромно и работели като секретарки в местната община. Сестрите са имали акции във фармацевтични и автомобилни компании.

Ан и Мери са страдали от деменция и са били неспособни да планират парите и имотите си. След смъртта на по-малката сестра Ан, богатството се предава на Мери, която умира 2 години по-късно. Оттогава насам 34 българи са подали иск до съда, опитвайки се да докажат със стари документи и записки роднинската си връзка със сестрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай