Самолет кацна принудително в София заради подпийнали пътници

Самолет кацна принудително в София заради подпийнали пътници | StandartNews.com

Самолет на "Монарк еърлайнс", движещ се от Великобритания към Турция, се е приземил извънредно в България заради пътници, употребили алкохол. Това съобщи BBC и уточни, че шестима души са нарушавали реда в салона на летателния апарат. 

Британците започнали да буйстват по средата на полета. Били открити да пушат упойващи вещества в тоалетната. След това мъжете започнали да се държат неприлично със стюардесите. Пилотът ги предупредил да спрат, но те не го послушали и затова той се принудил да кацне в София. 

Непланираното кацане е извършено на летище София около 17:40 в четвъртък. Шестимата подпийнали пътници са били свалени от борда, а полицията ги е поела. Останалите пасажери трябвало да чакат в самолета два часа, преди той да отпъптува.

Пътници от въпросния самолет качиха снимки в туитър и съобщиха за перипетията си с напушените британци. 

Много английски туристи идват у нас за т. нар. алкохолен туризъм, който не е позволен в Турция. Британските медии пишат, че техните сънародници са се възползвали от услугите в самолета, за да приемат солидното количество алкохол, което няма да получат в съседна Турция.

От "Монарх" заявиха, че самолетът вече е кацнал благополучно на летище "Даламан" в Турция. Свалените от машината повече няма да имат право да пътуват с "Монарк еърлайнс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай