Вторник,

Сачева с яростна атака към Радев. Даде му и жокер

От: Редактор -
333
Сачева с яростна атака към Радев. Даде му и жокер
A
A
A

"Тази сутрин призовах президента Радев най-сетне да се реши да вземе отношение по кризата със заседналия вече 9 дни кораб в Яйлата. Направих това с оглед да не се допусне екологична катастрофа предвид нескопосаните решения, които вземат до момента неговите министри, и предвид пълното отсъствие на премиера му по темата. 

По тези причини отговорността за кризата е в неговите ръце. Вместо адекватни решения и решителни действия президентът Радев от форум за социално предприемачество импровизира, най-общо, че „предишните са виновни“. Не мога да си представя, че един президент с вече 5 години стаж в държавното управление, вместо да действа, предпочита да се обяснява, оправдава и да търси вина в минало, в което пак е бил президент.

Г-н Радев, ако не можете да се справите потърсете помощ или поканете друг да реши проблема! Вълните вече достигат два метра, прогнозата за времето е неблагоприятна.

Най-малкото можехте вече да сте провели разговор с президента Ердоган, за да обсъдите възможностите за спасителни действия. Трите морета не са просто конференция. Произнасянето на високопарни думи по международните подиуми не е достатъчно. Едно от тези морета е и Ваша държавническа отговорност, особено когато имате вече две назначени правителства.

Призоваваме още днес правителството Ви да изнесе цялата налична информация по случая, да спре да се оправдава и да предприеме реални действия по овладяване на кризата докато не се е превърнала в катастрофа!"


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com