Сряда,

Руснаците идват. Спираме ги с червена зона

От: СТАНДАРТ -
791
Руснаците идват. Спираме ги с червена зона
A
A
A

Ден, след като първите руски туристи кацнаха у нас, стана ясно, че може да забраним влизането им в България заради коронавируса.

След едногодишно прекъсване Русия официално възобнови полетите към България и вчера в Бургас кацнаха първите 172-ма туристи от Москва.

Вероятно ще вкараме Русия в червената зона спрямо действащите от днес нови правила за влизане у нас, които ще се актуализират всяка седмица, каза обаче в интервю за Нова тв главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Ако нещата вървят така, вероятно ще поискам включването и на Русия в червена зона. Хора от страните в тази зона не може да влизат в България. Това, разбира се, не се отнася за български граждани, прибиращи се от тези страни", каза още Кунчев.

"Прогнозата за нова вълна не е преувеличена. Всичко зависи от това, как се развиват нещата около нас и как се държим ние”, заяви още експертът. И допълни: „пределено има факти, които ни притесняват – продължаващото разпространението на индийския вариант на коронавируса. Има го и на Изток от нас в Русия, има го и на Запад - във Великобритания и Испания. Внимателно следим ситуацията и, ако се налага, ще наложим допълнителни ограничителни мерки - тези страни, в които има разпространение на вируса, да попадат в червената зона.”.

„Знам колко трудно ще се приеме една такава ограничителна мярка с оглед на това, че всички очакваха нормален туристически сезон, но все пак по-важното от всичко е да предпазим страната от допълнителен внос на новия вариант на коронавируса", категоричен бе доц. Ангел Кунчев.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички