Сряда,

Ровят имуществото на Местан заради гаранцията

От: Редактори, кадър бТВ -
A
A
A

Кърджалийската окръжна прокуратура търси доказателства за имущественото състояние на Лютви Местан, съобщи днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Окръжният съд в Кърджали отмени мярката му за неотклонение „парична гаранция“, тъй като нямаше информация за имуществото на заподозрения.

„На Лютви Местан беше определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв. Беше наложена временната мярка за отнемане на свидетелството за управление на МПС и му беше забранено да напуска пределите на страната без разрешение на прокурора“, припомни Арнаудова.

Тя посочи, че по жалба на Лютви Местан съдът е отменил мярката за неотклонение, тъй като прокуратурата не е представила доказателства за имотното му състояние, които да обосноват размера на гаранцията.

„С това произнасяне на Окръжния съд на практика Местан е останал без каквато и да било мярка за неотклонение. Това, което прави в момента Окръжната прокуратура в Кърджали е спешно да събере доказателства за имотното състояние на лицето, за това какви недвижими имоти притежава, какви са неговите доходи, какви моторни превозни средства притежава. За да може да предприеме следващите си действа отново по мярка за неотклонение“, обясни Румяна Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор посочи, че прокуратурата счита, че лицето не може да остане без такава мярка за неотклонение. „Прокуратурата предостави доказателства, но явно те не са били достатъчни. За 24 часа няма как да съберем всичко. Само автомобилът, с който се е движил Местан, според вас колко струва“, коментира Арнаудова и посочи, че е възможно да бъде поискана същата мярка. „Може би най-късно в понеделник ще има резултат“, съобщи тя.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички