Рокада в БНР. Синът на Радой Ралин с важен пост

Журналистът Кин Стоянов се издигна

Рокада в БНР. Синът на Радой Ралин с важен пост | StandartNews.com

Важна рокада в Националното радио. Синът на Радой Ралин - журналистът Кин Стоянов е новият директор на радио „Христо Ботев”. Той сменя на поста Митко Новков, предаде "Лупа".

Кин Стоянов е завършил специалност „Философия” в СУ „Св. Климент Охридски”.

Бил е заместник- главен редактор на списание „Български журналист“ през 1990-а, заместник-главен редактор на вестник „Демокрация”, отново през 90-те. През 1992-ра година основава и оглавява вестник „Щастливец – 1992“, в който работят и Радой Ралин и Борис Димовски.   Главен редактор на издателство „Отечество” през 1995-а. От 2007 до 2014 г. заедно с журналиста Емил Янев е водещ на популярното предаване „Инфохолиците“ по БНР, „Трамвай по желание” и „Различният до мен”.

Кин Стоянов е директор на Националния дарителски фонд „13 века България“ през 1992 – 1995 и 1997 – 2005 г. По време на президентския мандат на Петър Стоянов е член на Управителния съвет на Агенцията за чуждестранна помощ.

От 2000 до 2002 г. е член на Програмния съвет на БНТ. В последните години отново е посветен на националното радио, където работи и до момента.

 

  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай