Роджър Уотърс взриви рок феновете в България

Написа на стената "Оставка"

Роджър Уотърс взриви рок феновете в България | StandartNews.com

София. Роджър Уотърс взриви българската публика и най-сетне показа "Стената" и в България. С грандиозното си шоу той вдигна градусите на емоциите в столицата. Хиляди рок фенове пееха легендарните му песни пред огромната сцена, издигната в сектор Г с височина 12 метра и широчина 150 метра на стадион "Васил Левски".

Изненадващо легендата от Пинк Флойд изписа на прочутата стена надписа "Оставка". Надписът грейна на сцената в момента, в който Роджър Уотърс изпълняваше песента си "Мама", след стиха, в който пита: "Мамо, трябва ли да вярвам на правителството?"

"Живея в Ню Йорк и усещам огромна пропаст между себе си и хората на улицата. Иска ми се да ги сграбча, да ги разтърся и да им кажа, че това не е шоу, това е животът им! Всички ми изглеждат фокусирани върху следващия хамбургер или повишението на заплатите". Това призна Роджър Уотърс в "Преди обед" малко преди спектакъла си "Стената" на националния стадион "Васил Левски". Великият рокаджия, един от създателите на култовата група "Пинк Флойд", не крие, че не се чувства като човек, който е променил света. Иска обаче всички от сега нататък да обръщат повече внимание на случващото се около нас, да се опитваме да си помагаме.

"По-лесно е сега да преминем зад бариерите от религиозни и идеологически различия и да започнем да ги разбиваме. Нека поправим дисбаланса между хората. Да не разхищаваме ресурсите на малката ни планета, за да създаваме армии и оръжия", възкликна изпълнителят.

Според него най-дебела е стената на езиковата бариера. Голяма болка му е, че знае само английски, френски и малко гръцки. Имал намерението да научи испански и португалски, за да може да общува с повече хора на четири очи.

"В мига, в който публиката приближи към мен, надбъбречната ми жлеза започва да пръска адреналин. Мисля си - слава Богу, все още го мога."

Скоро има рожден ден, но не е особено ентусиазиран. Предпочита да бъде забравен. "Стоиш си в ресторанта и изведнъж нахлуват сервитьорите и ти пеят "Честит рожден ден". Тогава си мисля: "Моля ви, недейте". Вече съм имал много рождени дни, предпочитам да не ги броя", смее се звездата. Надява се догодина да завърши албума си, върху който работи от 1992-ра. Любовта го прави щастлив.

"Лесно мога да бъда докоснат, лесно се поддавам на емоции. Всяка вечер се срещам с ветерани от войната по време на шоуто - идват поне 20, за да са част от спектакъла. Една вечер един от тях препречи пътя ми. Застана срещу мен, здрависахме се и той каза: "Баща ти щеше да се гордее с теб". Просълзих се", разказва емоционална случка Уотърс.

Пред Анна Ангелова от "Денят започна с култура" по БНТ1 той сподели повече за разработването на спектакъла. Шоуто било направено за Южна Америка, където не практикуват спортове в зала. Прожекциите на видеостените вече са на 15 хиляди пиксела широчина. Зрелището е посветено на млад мъж от Бразилия, който бил убит в Лондон от полицаи преди няколко години. Казвал се Жан Чарлз Де Мененез, а името му ще послужи и за заглавие на новата песен на Уотърс, която дебютира на големия му концерт в България.

"Световната обиколка на "Стената" започна през септември 2010-а, вече има 2010 концерта", радва се на съвпадението изпълнителят. Решили шоуто да има послание, свързано с всяко актуално събитие на планетата.

Наскоро имал концерт в Истанбул, който посветил на жертвите от протестите в Турция.

"Когато се случва нещо специфично на съответното място, аз го използвам. Трябва да напиша посланието си за българите на фонетика, защото моят български е ужасен." разказа за плановете си Роджър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай