Понеделник,

Родна IT компания дари таблети за ученици

От: СТАНДАРТ -
106
Родна IT компания дари таблети за ученици
A
A
A

Една от най-големите IT компании в гейминг индустрията - EGT Interactive - дари в гр. Враца 79 таблета за нуждите на ученици, които нямат устройство за онлайн обучение.

Таблетите бяха предоставени на директорите на четири училища във Враца, с което на практика се попълни нуждата от устройства за дистанционно обучение в общината.

“Инициативата се роди от убеждението ни, че във време на криза трябва да има повече солидарност и грижа”, заяви Иво Георгиев, CEO на компанията, по време на срещата с училищните директори.

Той обясни, че кампанията е насочена към северозападния регион, който е най-бедният в страната и благодари на кмета на гр. Враца Калин Каменов за съдействието при реализацията й. “Вярваме, че образованието е доказаният път, който може да подобри стандарта на живот, да даде по-добра перспектива и за хората, и за региона”, каза още г-н Георгиев.

От своя страна директорите изказаха благодарност към компанията. „За голямо съжаление, не се очертава скоро да излезем от пандемията и тези устройства ще са особено необходими за учениците ни. Благодарим ви от сърце за дарението“, заяви Виктор Кръстев, директор на СУ „Христо Ботев“ – Враца.

EGT Interactive е българска софтуерна компания, която разработва онлайн гейминг решения. Тя е един от водещите производители на подобни решения в света, с клиенти в повече от 80 държави.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички