Родителите на починалата в Спешното жена говорят за трагедията

Никой не ни каза какво е станало, казва бащата

Родителите на починалата в Спешното жена говорят за трагедията | StandartNews.com

Ако не беше човекът, който засне този клип, тази работа нямаше да се раздуха, казват пред bTV родителите на починалата жена във Враца. Тя издъхна след като не получи навременна медицинска помощ в спешното отделение. Разследването за смъртта на младата жена продължава.

"Никой не ни каза какво е станало. Дай, Боже, да се изясни, но тя в болница не е била. Миглена не знае какво е болница", казва баща ѝ Кольо Сиринярски.

Майката - Цветанка Сиринярска разказва, че предишният ден те се видели и Миглена кашляла, но казала, че се чувства добре.

"Баща му на Ники почина когато той беше на годинка и осем месеца. Докато сме живи, това дете няма да мръдне от нас", казва Кольо Сиринярски.

Семейството призовава лекарите, ако попаднат отново на такъв случай, да реагират по-бързо, за да не се стига до най-лошото и заявяват, че няма да ги съдят. 

Вчера министърът на здравеопазването Асена Сербезова коментира случая с починала 43-годишна жена в Спешното във врачанската болница, като потвърди пред здравната комисия, че са назначени проверки на всички спешни отделения в страната. Сербезова отново посочи, че в случая документите не са по-важни от човешкия живот.

В продължение на три дни пред болницата във Враца излязоха на протест стотици. Те настояват за наказания след смъртта на млада жена, която издъхна след дълго чакане да бъде приета в спешното отделение. По адрес на ръководството на лечебното заведение се чуха скандирания "Оставка!".

Защо жена почина в Спешното във Враца пред очите на детето си

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай