Революция! Какво предложиха за деца като Сашко

Идеята е на областния управител на Перник

Революция! Какво предложиха за деца като Сашко | StandartNews.com

Предложение за законодателна инициатива, свързано със случая с 12-годишния Александър, внесе в Народното събрание областният управител на Перник Людмил Веселинов, съобщиха от пресцентъра на администрацията му, съобщава БТА.

В писмото си той настоява за неотложното разглеждане на Закона за хората с увреждания и промяна в нормативната уредба с цел безвъзмездно предоставяне на проследяващи устройства за деца и младежи със специални образователни потребности (СОП).

Веселинов предлага ползването на два вида устройства – едните, които са тип часовник и други, които могат да се закачат на подходящи места. Според областния управител инициативата ще доведе до максимално бързо намиране на децата при отдалечаване от обичайната им среда.

Негово предложение е също всички разходи, включително за месечните такси към мобилния оператор, да бъдат поети от държавата. Идеята е да се даде възможност на децата и младежите със СОП да получат безплатно устройство, за да се осигури повече безопасност за тях и спокойствие за родителите им.

Инициативата на областния управител на Перник е продиктувана от изчезването на дванайсетгодишния Александър. Момчето беше изгубено миналия петък следобед и оттогава не може да бъде намерено. Днес баща му обяви 100 000 лева за този, който намери Сашо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай