Ресторантите вдигнаха мизата за баловете

С 40 лева нагоре тръгнаха кувертите

Ресторантите вдигнаха  мизата за баловете | StandartNews.com

Поне с 40 лева са скочили цените на някои ресторанти за абитуриентските балове тази година. Това признаха пред "Стандарт" директори - на 119-то СУ Диян Стаматов и на 51-во - Асен Александров. 

Някои от училищата са резервирали места за абитуриентите още преди последния локдаун, но въпреки това кувертите са били по-високи от миналата и по-миналата година. През 2020-та година някои школа се въздържаха да проведат балове. Онези, които бяха направили резервации, си върнаха парите във вид на ваучери, с които съучениците могат да си направят другарска сбирка по-късно, или да се възползват от другите услуги на хотела - СПА или фризьор.

"Бих оправдал ресторантьорите, само ако трябва да работят на половин капацитет и абитуриентите да са в повече от една зала, за да се спазят изискванията", коментира Асен Александров, директор на 51 СУ. Засега няма ученици, които са отказали да участват в абитуриентските балове, след като изкараха цяла учебна година вкъщи. 

Парадоксално е, че след като се разрешиха сбирки за повече от 15 души, семействата масово резервират абитуриентско изпращане с роднини при никакви противоепидемични мерки в малки квартални заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай