Реновират отделение по клинична патология

Реновират отделение по клинична патология | StandartNews.com

Добрич. След седмица трябва да бъде напълно завършено реновирането на некропсичен сектор към отделение „Клинична патология" и „Съдебна медицина", съобщиха от Многопрофилна болница за активно лечение в Добрич. От здравното заведение заявяват, че днес Отделението по клинична патология разполага с некропсичен сектор, наречено Просектура, и патоморфологичен лабораторен блок разполагат с три основни лаборатории - хистоморфологична, патоморфологична, гефрирна /експресна, интраоперативна диагностика/.

Некропсичният сектор дълги години бе разположен в стари и в последствие пригодени за дейността помещения, част от които са лишени от канализация, без отопление, без санитарен филтър, без помещение за предаване на починалите на техни близки, припомнят от ръководството на болницата, като добавят, че по този повод в годините на здравното заведение многократно са издавани препоръки за преустройство и реконструкция, включително предписания за затваряне на помещенията и прекратяване на дейността. В момента се довършва реновирането, като секторът ще се помещава в приземния етаж на Хирургичния корпус, което дава възможност за изграждането и съгласно изискванията на медицинските стандарти на „Клинична патология", а и ще се преустанови практиката да се транспортират починали пациенти през болничния двор.

Некропсичният сектор се пренася в помещение с площ около 400 кв.м, като инвестицията в реновирането до момента е 160 хил. лв. Ръководството на болницата заявява, че 129 хил. лв. от общата сума са целева субсидия от здравното министерство, близо 20 хил. лв. са дарение от коорепация, с които са купени секционни маси, а участието на МБАЛ – Добрич, е в размер на 11 хил. лв. от общата сума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай