Разсипаха бизнесмен! Изгоря култова кръчма на морето

Умишлен ли е бил палежът

Разсипаха бизнесмен! Изгоря култова кръчма на морето | StandartNews.com

Един от хитовите ресторанти по Южното Черноморие – Cattedrale Del Mar е напълно унищожен след голям пожар през уикенда, увери се на място репортер на Флагман.бг.

Заведението, което бе тържествено открито през 2019 г. и привличаше столичния елит със страхотната си кухня и коктейли, е пламнало след недопустим гаф на охранителя – 62-годишен мъж, който е оставил без надзор печката си на твърдо гориво и от нея неконтролируемо тръгнал огън, който обхванал цялата конструкция.

За капак като дошла пожарната, не успяла да влезе през централния вход, който бил заключен, и се наложило над километър да минава през дюните на къмпинг "Градина", за да стигне до горящия обект. В резултат на пожара заведението е напълно унищожено.

По информация на Флагман.бг, ресторант Cattedrale Del Mar се стопанисва от семейството на бургаския бизнесмен Стамат Кралев – бивш собственик на хотел „Селена“ в Созопол и заведение „Океан“ в Бургас. Те имали договор с концесионера за поне още 2 сезона, довериха наши източници от бизнес средите.

При настоящата ситуация обаче не е ясно дали ще възстановят обекта. В самото му изграждане преди 4 години са били инвестирани стотици хиляди. В ресторанта е било цялото оборудване и са изнесени много малко неща. Не е ясно дали обекта има застраховка, но със сигурност палежът не е умишлен, посочват от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай