Сряда,

Разпускат ли учениците? Решението на МОН

От: СТАНДАРТ -
16176
Разпускат ли учениците? Решението на МОН
A
A
A

"Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било в момента". Това заяви на брифинг просветният министър проф. Николай Денков. По-рано днес председателят на Синдиката на учителите Янка Такева настоя гимназиалният курс да премине към онлайн обучение. Подобни са настроенията в много училища, където броят на заразените деца и преподаватели е висок. Засега обаче преминаване към онлайн обучение няма да има.

Решението по-скоро е удължаваме на междусрочната ваканция. Министър Денков ще предложи допълнителни почивни дни между двата срока на учебната година - в седмицата от 31 януари до 4 февруари. По този начин учениците няма да влизат в училищата общо девет календарни дни. Предложението ще бъде обсъдено на отраслов съвет в петък.

"Още в събота по БНТ изказах мнение, че трябва да се обсъди сериозно възможността за по-дълга междусрочна ваканция и тази идея получи подкрепа както от работодателски организации, така и от един от синдикатите. Ще взема решение, след като взема предвид и реалната ситуация в страната. Ние нямаме изключително високи стойности средно за страната, имаме разнообразие в различните региони, като разликите понякога са 5-8 пъти", каза министър Денков.

Той подчерта, че подкрепя възможността учениците да имат по-дълга ваканция, която съвпада с междусрочната. Денков заяви, че ще работи по така наречения локален подход. Няма причина той да бъде променян, каза министърът.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички