Четвъртък,

Разкриха голяма тайна на Летище София по случай годишнината му

От: Иван Ватахов -
15146
Разкриха голяма тайна на Летище София по случай годишнината му
A
A
A

Документална поредица от 6 серии разказва историята на българската гражданска авиация от началото на 20 век до наши дни. Миналото, настоящето и бъдещето на летище София са представени във филма с автор Живко Константинов и оператор Благой Момчилов, който се излъчва по Euronews Bulgaria

Поредицата, посветена на 85-годишнината на летище София се връща в началото на 20 век, когато пионерите авиатори полагат основите на гражданското въздухоплаване в страната. Във филма ще видите детайли за това кой и кога е взел решение за построяването на летище София, как се е развивало във времето и какви културно-исторически тайни крият сградите на столичната аерогара. Поредицата разказва и лични истории на работещите на летището, за страстта им към авиацията, емоциите на работно място и отговорността да поддържат системите на аерогарата в готовност 24 часа на ден, 7 дни в седмицата в името на безопасността и сигурността. 

Филмът очертава и бъдещето на летището, и стъпките за предстоящата му трансформация. Екипът на аерогарата разказва за това как летище София ще се превърне в 5-звездно регионално летище, за съхраняването на Tерминал 1, за строителството на новия терминал 3 и още интересни подробности за перспективите и бизнес намеренията на „СОФ Кънект“ – компанията, която ще управлява летището в следващите повече от 30 години.

След представянето на новото лого и на амбициозната програма за трансформация, която цели превръщането на летище София в 5-звездно регионално, документалната поредица продължава инициативите по линия на 85-годишнината на столичното летище. Още видеоматериали и репортажи, тематична изложба и прояви в парка на летището са само част от планираната празнична събитийност, с която отбелязваме юбилейната годишнина.

Гледайте поредицата в YouTube канала на летище София.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички