Разград с нов коз. Най-добрите гимназии

Дни на просветата в града. Ето какво предстои

Разград с нов коз. Най-добрите гимназии | StandartNews.com

Панорама на средното образование ще се проведе в Разград. Училища ще представят своите специалности.

Мероприятието се организира от регионалното управление на образованието и община Разград със съдействието на Центъра за ученическо техническо и научно творчество, съобщиха от общинската администрация.

Целта на инициативата е учениците и родителите да бъдат запознати с предлаганите възможности за продължаване на обучението в училища в Разград след завършен седми клас и да се създадат условия за равен достъп до качествено образование.

Изборът на училище за обучение в гимназиален етап влияе многостранно върху развитието и мирогледа на учениците, а от правилния избор зависи мотивацията за учене и израстването им като личности, заявиха организаторите.

Изложението ще се проведе на 11 и 12 май в Общинския културен център. В него ще вземат участие девет училища от Разград, които извършват прием след седми клас за учебната 2023/2024г. и техни партньори. Участниците ще представят своята дейност, ще споделят добри практики и постигнати успехи.

Панорама на средното образование ще се проведе и в още два общински центъра в Разградска област. На 7 юни повече за условията и за сроковете за кандидатстване, за класирането и какви документи са необходими, за да се запишат в гимназиите ще научат родители и ученици от Исперих, като посетят панорамата в киносалона в града.

На 21 юни средни училища от областта ще представят в Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий 1891" в Кубрат профилите, специалностите и професиите, по които ще осъществят прием след седми клас за новата учебна година.

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай