Събота,

Рашков засилва грижата за старите и болните. Какво ще ги правят?

От: Рачо Рачев -
Рашков засилва грижата за старите и болните. Какво ще ги правят?
A
A
A

МВР ще осигури повече квартални полицаи, разтоварени от излишна бумащина и дублиране на събиране на данни. Идеята се съдържа в проект на инструкция на ведомството на Бойко Рашков за териториалното обслужване на гражданите. Ако проектът бъде приет след обществено обсъждане, инструкцията ще влезе в сила от юни, съобщава "24 часа".

Районните инспектори ще продължат да правят списъци и контрол за психично болните, настанявани за лечение, чужденците, домашните насилници, самотните възрастни, необитаемите домове, криминалния контингент и много други.

Като задължения на кварталните полицаи отпадат поддържането на данни в районите им за алкохолици, наркомани и дилъри на дрога, както и местата за изкупуване на цветни метали, обектите на “Български пощи”, за хазарт и куриерски фирми.

С новата инструкция се създават екипи от квартални полицаи със старши, който ще носи отговорност за работата. Това ще е служителят с по-висока длъжност или повече стаж.

Униформените, които са най-близо до хората, ще бъдат разтоварени и от писането всяка седмица на отчети и писмено планиране на своята дейност.

Според промените, разписани от вътрешния министър Бойко Рашков, планирането на ниво изпълнителски и младши изпълнителски състав е изгубило смисъл в последните години.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички