Рашков се извини на bTV

Думите му са по повод сутрешното му изказване против водещите на сутрешния блок

Рашков се извини на bTV | StandartNews.com

"Съжалявам, просто съжалявам", заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в предаването "Алтернативата" по TV1. Думите му са по повод сутрешното му изказване, че веднага би "отстранил" водещите на сутрешния блок на bTV, ако е собственик на медията - заради начина, по който са водили интервюто с него вчера.

"Стори ми се, че това не е журналистика. Това е нещо друго... Но подобно отношение, на каквото се натъкнах вчера, никога досега не съм забелязвал, не съм чувствал, това беше повече от обидно", коментира още Рашков пред Светла Петрова. Той е очаквал "отсрещната страна да се държи уважително", но за съжаление това не се получило. 

По-рано през деня от телевизията заявиха, че е "обезпокоително, че длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения", пише offnews.bg. С позиция срещу изказването му излязоха още и от Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), в която посочват, че е "недопустимо представител на изпълнителната власт да призовава за отстраняване на журналисти". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай