Четвъртък,

Рашков с нова атака към Борисов

От: Мартина Суботинова -
7158
Рашков с нова атака към Борисов
A
A
A

"Една седмица толеранс имах, за да мога да събера някои материали, тъй като става дума за случай с давност отпреди 10 години... Един експерт заяви, че обявявам неща, за които няма доказателства... Ето ги доказателствата, с които аз разполагам. Ето сигнала, ето свидетелствата."

Това каза Бойко Рашков в интервю за журналиста Сашо Диков по телевизия "Евроком" и показа документи, които показвали, че бившият премиер е оказвал натиск на свидетел по дело. Целта била да спаси свой министър от влизане в затвора, обяви Рашков.

Преди седмица пред Сашо Диков, служебният министър Бойко Рашков разказа за случай с човек, получил директна заплаха от бившия премиер Бойко Борисов. Седем дни по-късно Рашков показа документи и разказа как случаят е бил потулен.

"На базата на тази заплаха, той е принуден да се яви отново пред съда, и да заяви, че не поддържа показанията, които е дал преди това. Показанията, начинът, по който този човек се изразява, са знак за това, че той е притеснен. Самите показания са много объркани, някъде дори не се знае какво иска да каже", коментира още Рашков.

Той показа и досъдебно производство с данни за още престъпления.

"Има данни за извършено престъпление на един от министрите на Борисов. На практика министър-председателят се е застъпил за този министър. За да не отиде на съд, е принуждавал този човек да оттегли своите показания, въз основа на които, ако те бяха останали – този министър щеше да влезе в затвора, защото става дума за 200 000 лева към онзи момент. Хората са се опасявали от Борисов, дори тези, които са разследвали", добави още министърът на вътрешните работи.

Рашков заяви, че няма да изпрати сигнала до прокуратурата, призова ги да се самосезират, тъй като не вярвал в ръководството на държавното обвинение. Засега от ГЕРБ не коментират показаните от Рашков документи.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички