Радост за ловците: Пуснаха им специално приложение

Използването на апликацията ще намали и инцидентите по време на ловни излети

Радост за ловците: Пуснаха им специално приложение | StandartNews.com

В навечерието на новия ловен сезон ловците в България бяха зарадвани с една чудесна новина. Те ще могат да ползват специално създадено за тях мобилно приложение. Приложението MyHunt, което е създадено от ловци с цел да подпомогне колегите им от цял свят в стопанисването на дивеча, вече е налично и на български език! Това е факт благодарение на споразумението за сътрудничество между НЛРС-Съюз на ловците и риболовците в България и компанията собственик на апликацията “Hunter&Co”, което бе подписано по-рано през годината,  съобщиха от НЛРС – “Съюз на ловците и риболовците в България”, пише Монитор.

MyHunt e налично, както за устройства работещи с oперативна система Андроид, така и за устройства с оперативна система IOS. В световен мащаб то е инсталирано от над 500 000 потребители. То работи на принципа на споделената информация, а именно когато някой въведе данни в конкретна затворена група, всички участници получват известие за това. Чрез приложението ловците могат да следят движението на дивеча в определен район, лесно да се ориентират къде са чакалата, солниците, камерите и другите важни обекти в техния ловностопански район. Използването на апликацията ще намали и инцидентите по време на ловни излети, защото всички участници в лова ще са своевременно информирани за случващото се в района.

Платената версия дава достъп до множество полезни опции:

Задаване на задачи и списъци със задачи за Вашия ловен район;Възможност за отбелязване на обекти, които не са заложени в програмата – хижи, солища, камери и т.н.Възможност за индивидуално избиране на икони за различните обекти;Възможност за филтриране на ловния район по: дата; видове съоръжения; пътища/пътеки; действия на членове в групата;Хибридна карта с контурни линии, пътища и пътеки с нанесени имена на населените места;

Дистанционни пръстени за измерване на разстоянието за стрелба;Поддръжка на голяма база данни от снимки на Вашия ловен район;Експорт на данните в различни формати;Приложението не е задължително за използване, но то ще даде възможност на ловната общност в България да събира повече информация за различните видове дивеч и да предоставя достоверни факти и данни, с които да защити хобито си при нужда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай