Радев проговори! Отсече за Стоичков и Михайлов

Президентът с позиция за проблемите във футбола ни

Радев проговори! Отсече за Стоичков и Михайлов | StandartNews.com

Загриженост за случващото се в българския футбол изрази президентът Румен Радев, който участва в откриването на "Залата на славата" на легендата на българския футбол Христо Стоичков, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Страстите около футбола опустошиха центъра на София, вандализмът не е любов към спорта. Но и тези, които ръководят спорта, трябва да имат сърце за България и отговорност към играчите и към феновете", подчерта Румен Радев в приветствието си към гостите на церемонията.

Фенове и полицаи пострадаха снощи при сблъсъци по време на протест в София срещу Българския футболен съюз. Над 80 елемента от градската инфраструктура са с установени щети след протестите.

България почита своите спортни икони и се радвам, че поколенията, които нямаха шанса да гледат великата игра на Стоичков на живо, ще има къде да идват, за да черпят вдъхновение и гордост, заяви още президентът Румен Радев на церемонията.

"Изкушените от футбола у нас се делят на две: онези, които преживяха американското лято на 94-а и всички останали, по-младите, които нямаха този късмет", посочи президентът Радев.

"Символът на тази побеждаваща България стана Христо Стоичков", изтъкна държавният глава и допълни, че в червения цвят на армейския клуб, със символите на "Барселона" и с националната фланелка Стоичков донесе безмерна радост и въодушевление на почитателите на футбола.

"Това е най-истинската оценка. Стоичков е победа за България", заяви държавният глава и подчерта, че футболистът се е превърнал в национален символ на страната ни по света. Спортът е онова велико занимание, което дава възможност на едно момче от Пловдив с воля, дисциплина и талант от Бога да подари на милиони хора у нас и по света радостта от играта и гордостта от победите, посочи още Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай