Радев получи фланелка с номер 21. Кой му я подари?

Обеща да посети крепостта "Устра", едно от Чудесата на Кърджалийско

Радев получи фланелка с номер 21. Кой му я подари? | StandartNews.com

Президентът Румен Радев вече притежава фланелка №21 на първодивизионния „Арда“.

Президентът на футболния клуб и общински съветник Ахмед Моллахасан връчи оригиналната тениска на държавния глава при посещението му в Кърджали на 21 октомври, празника на града. Той получи и клубно шалче. Румен Радев благодари за жеста и пожела успех на отбора в елитното ни първенство.

Президентът Радев посети Кърджали и получи тениска на Арда - Арда Кърджали  - Dsport.bg

Кметът на Джебел Неджми Али пък покани президента Румен Радев да гостува на Джебел, като в програмата на визитата да бъде включено посещение на крепостта "Устра". Държавният глава благодарил за поканата, като посочил, че досега не е имал възможност да посети "Устра".

Средновековната крепост "Устра" бе прехвърлена на Община Джебел през февруариг. Предаването на археологическата недвижима културна ценност бе извършено след сключен договор между Министерството на културата и Общинската администрация. Средновековната крепост се намира в местността „Калето“, в землището на село Устрен, и е с площ 22 250 кв. метра, пише Родопи 24.

Вие, гражданите на Кърджали, сте доказали през годините, че знаете как да съхранявате и развивате повереното ви наследство, да пазите и умножавате неговите богатства, защото уникална е силата на кърджалийския край и тя се вижда в невероятното съжителство на багрите тук – исторически природни, духовни и човешки. В тях се отразява не само миналото, но и нашите идни поколения. Вярвам, че с обичта ви към бащиното огнище, с вашето пословично трудолюбие и честност, вие сте гаранта за по-добрите дни на Кърджали, каза президентът Радев в Деня на Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай