Радев е на официално посещение в Австрия

Двамата държавни глави ще ръководят пленарните разговори между двете делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция

Радев е на официално посещение в Австрия | StandartNews.com

Президентът Румен Радев е на официално двудневно посещение в Република Австрия. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Визитата е по покана на австрийския федерален президент Александър Ван дер Белен.

Посещението на Румен Радев ще започне днес със среща с наши сънародници, които живеят и работят в Австрия. Държавният глава ще отличи с почетния знак на президента на България Карл Блеха – председател на Австрийско-българското дружество, и Хервиг Хадвигер – заместник-председател на организацията. Двамата имат значим принос за популяризирането на културата, изкуството и успехите на България зад граница.

На 4 октомври държавният глава Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от президента Александър Ван дер Белен и съпругата му Дорис Шмидбауер. Двамата президенти ще ръководят пленарните разговори между двете делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.
Теми от дневния ред на ЕС и дебатът за бъдещето на Европа, регионалното сътрудничество в Дунавския регион, потенциалът за увеличаване на двустранния икономически и инвестиционен обмен, както и миграцията и сътрудничеството в областта на сигурността, се очаква да бъдат сред акцентите на срещата на президентите Румен Радев и Александър Ван дер Белен.

По-късно през деня държавният глава Румен Радев ще разговаря с федералния канцлер Бригите Бирлайн, с председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и с председателя на Конституционния съд проф. д-р Кристоф Грабенвартер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай