Пускаш смс, поставят ти скоба. Абсурден случай с невероятен край

Теодор Иванов сам премахна поставената скоба с флекс

Пускаш смс, поставят ти скоба. Абсурден случай с невероятен край | StandartNews.com

Теодор Иванов сам премахна поставената скоба на автомобила си на столичния булевард "Фртиьоф Нансен“ с флекс, тъй като по думите му това се е случило след подаден SMS и получено потвърждение. Историята разказа в понеделник бТВ, а днес показа и снимки от изпратения смс за паркиране и съобщението за поставена скоба. Най-невероятното е, че смс-а за поставена скоба е една минута след този за престой в синя зона.

„Миналата седмица паркирах автомобила си тук на синя зона в работно време. Изпратих SMS за синя зона, получих потвърждение, че е заплатена. Няколко минути по-късно, когато вече не съм до автомобила, забелязвам, че имам известие за поставена скоба. Съответно се обадих на Център за градска мобилност и казах, че искам да се направи проверка, за да видим къде е проблемът. Оттам реагираха с типичния непукизъм и безразличие към ситуацията“, разказа Иванов пред бТВ.

“Казаха, че в момента не могат да се занимават с този случай и ще ме прехвърлят към Отдел „жалби“. Оттам операторът реагира с присмех и подигравка, и ми пожела приятен ден. Извиках служители на Център за градска мобилност на място, за да им разясня ситуацията, но те директно ми оказаха съдействие“, добави Теодор.

По думите му От ЦГМ са отказали коментар по ситуацията преди да се заплати скобата.

„Показах им SMS-а, те отказаха да гледат, отказаха да слушат. Съответно се наложи да я премахна (б.р. скобата) сам. Взех флекс и премахнах скобата сам. Все още нямам официална претенция от Центъра за градска мобилност, но служителите заявиха, че ще имам да заплатя 700-800 лв. за отрязаната скоба“, обясни още Теодор.

От ЦГМ обаче заявиха пред бТВ, че мъжът е изпратил SMS-a извън автомобила и затова се е наложило да бъде санкциониран.

Направена е и проверката от ЦГМ и е преслушан разговора с екипа, който е обяснил на гражданина къде е грешката му.

"Всички етични норми са спазени", казаха от центъра.

Оттам съветват, когато изпращаме съобщения за престой върху синя или зелена зона, да го направим, докато сме в автомобила и да не излизаме от него, докато не получим потвърждение, че сме извършили това плащане. Освен това от ЦГМ обясниха, че при подобни случаи ако подадем жалба, понякога дори се е стигало до отмяна на санкцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай