Публикуваха разпит на свидетел срещу Бобокови

Целта е да се опровергаят неверни обстоятелства

Публикуваха разпит на свидетел срещу Бобокови | StandartNews.com

Прокуратурата публикува протокол от разпит на обвиняемият Васил Богданов по делото срещу бизнесмените братя Бобокови. Целта е да се опровергаят неверни обстоятелства, тиражирани в медии от защитници на обвиняеми и подсъдими лица. Според прокуратурата те уронват престижа на Съдебната власт.

Богданов е бил изпълнителен директор в едно от дружествата им. В момента е под домашен арест. Той е заявил пред разследващите, че депонирането на опасни отпадъци в Плевен е станало заради връзки с кмета на града.

Прокуратурата на Република България счита, че в случая преобладаващ е общественият интерес за информиране на гражданското общество по досъдебни производства с висок обществен интерес.

Противното би уронило престижа на съдебната власт, чието функциониране е един от стълбовете на правовата държава, неизменна част от която е и доверието на българските граждани в правоприлагащите органи.

ПРБ е твърдо решена да продължи политиката си за нулева толерантност към лица, за които има събрани доказателства за извършени престъпления, независимо от финансовите им възможности, социален статус и политическа принадлежност.

Това е единственият начин да бъде повишено доверието в съдебната власт и оправдани дългогодишните очаквания на българските граждани, съобщиха от Прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай