Протестърите се насочиха към Европа

Коментираха и днешната позиция на ДПС

Протестърите се насочиха към Европа | StandartNews.com

На 54-ия ден от антиправителствените протести се проведе акция "Масово отваряне на очи" пред сградата на представителството на Европейската комисия в София.

Причината за протеста пред сградата на ЕК е липсата на реакция от страна на евроинституциите към ситуацията в България, посочиха участници в събитието.

До затваряне на ул. "Георги Сава Раковски" не се стигна. Около 20 часа недоволните от акцията пред сградата на ЕК тръгнаха на шествие и се присъединиха към останалите протестиращи в триъгълника на властта. Там обстановката е спокойна. 

Днес по-умният от съдружниците във властта лиши Бойко Методиев Борисов от последното му алиби за оставане на власт. След смяната на министри, безпринципното раздаване на пари, опитите за насилие върху гражданите, последният шанс за задържане във властта след изявлението на ДПС, вече не съществува.

Това заявиха от т.нар. "Отровно трио" - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян след кратката пресконференция на ДПС по повод внесения законопроект за нова конституция от ГЕРБ и процедурата по свикване на Велико Народно събрание.

На кръстовището пред посолството на Румъния пък за поредна вечер има контрапротест. Там хората се обявяват срещу блокадите на кръстовища като форма на протест. Събирането на подписи продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай