Протестърите обещаха без блокади до 15 септември

Полицията пък изгради два пункта за проверка на протестиращи

Протестърите обещаха без блокади до 15 септември | StandartNews.com

В 58-та вечер на демонстрациите си протестиращите се събраха в центъра на София, като организаторите от "отровното трио" призоваха всички да носят плюшени играчки в знак на подкрепа към собственика на веригата "Хиполенд" Мариан Колев, който преди два дни публикува отворено писмо как 17-годишния му син е пострадал, след като е бил напръскан със сълзотворен спрей от униформени, а днес стана ясно, че НАП и Икономическа полиция са влезли за проверка в компанията.

Мариан Колев също дойде в Триъгълника на властта и произнесе слово пред демонстрантите.

Триото Бабикян-Минеков-Хаджигенов пък призова и парламентарно представените партии да не осигуряват кворум и да не участват в работата на Народното събрание.

Протестът тази вечер е под надслов "Нас не ни е страх", а демонстрантите обявиха, че до 15 септември, в знак на добра воля, няма да възстановяват блокадите на ключовите кръстовища, освен ако не се наложи. Хората остро осъдиха проявите пред Народното събрание на 2-ри септември. Протестът е мирен и прояви, които да водят до ескалация на напрежението, са недопустими, посочват те. Има мирни и демократични средства с които да се постигнат целите на протеста, смятат протестиращите.

За да не се допуска ситуация, подобна на тази от вечерта на 2-ри септември, организаторите на протестите обмислят различни варианти, в това число да се въведат и коменданти на самите протести.

Полицията пък изгради два пункта за проверка на протестиращи - единият е на ул. "Съборна", а другият до метростанция "Сердика". Униформените проверяват по-обемистите чанти и раници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай