Четвъртък,

Протест срещу насилието събра стопани и любители на животните

От: Иван Ангелов, сн. БТА -
743
Протест срещу насилието събра стопани и любители на животните
A
A
A

В цялата страна граждани излязоха на протест срещу насилието над животни. Част от протестиращите бяха заедно с домашните си любимци - кучета.

Протестът е организиран на национално ниво за втори път след случая на насилие срещу кучето Мечо, който предизвика множество реакции.

“Днес организираме национален протест, който е изцяло срещу насилието и насилниците, като повечето хора тук са срещу насилието над животни, защото смятаме, че това е първоизточникът, към който се обръщат т.нар. насилници”, каза Лилия Желязкова, част от администраторите на групата "Справедливост за Мечо", която се присъедини към протеста в София. По думите ѝ в един момент насилниците преминават към деца, жени, възрастни хора, по-слабите обществени групи.

В защита на животните се обявиха и хора от Габрово и Враца.

Според гражданите в Габрово има някакъв прогрес в работата на институциите. Те казват, че трябва обществото да бъде по-настоятелно, по-често в мирни демонстрации да се показва несъгласието срещу насилниците на животни. Институциите трябва да извършват по-задълбочена и отговорна превенция.

Протестиращите заявиха, че ще организират нови мирни действия, показвайки несъгласието си с отношението на  насилниците на животни.

Общите искания на протестиращите във Враца са справедливи присъди за насилниците, по-строго прилагане на Закона за защита на животните и Наказателния кодекс, работеща зоополиция, спазване на законите на общинско ниво.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com