Проливните дъждове активираха свлачища в Жълтуша и Любино

Следствие на продължителните дъждове хората от Любино и още 6 съседни села не могат да ползват обществения транспорт до общинския център

Проливните дъждове активираха свлачища в Жълтуша и Любино | StandartNews.com

Поради обилните дъждове в ардинските села Жълтуша и Любино се активизираха свлачища. Няма пострадали. Кметът на Жълтуша Карамфил Димитров уточни, че придошлата река в центъра на селото е съборила подпорната стена, която е изградена от дясната страна по течението, непосредствено след моста. Близо до мястото на инцидента има и къщи, но не са пострадали хора.
Свлачище засипа пътя за квартал „Черешево“ в района на Любино. Кметът Съдкъ Ахмед отбеляза, че инцидентът е станал през нощта, а причината са обилните дъждове в района през последните дни. Вследствие на продължителните дъждове все още жителите на Любино и съседните села Русалско, Песнопой, Сполука, Латинка, Аврамово и Дойранци не могат да ползват услугите на обществения транспорт до общинския център. В момента пътната връзка с жителите на седемте населени места се осъществява единствено по въжения мост, открит през 2008 г., откъдето могат да преминават само леки коли.
 
Ирина Ангелова

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай