Пролетта дойде, няма връщане назад

Максималните температури ще са между 14° и 19°

Пролетта дойде, няма връщане назад | StandartNews.com

Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София – 14°, по-ниски ще останат на морския бряг – от 10° до 13°. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от северозапад и ще бъде временно силен. Облачността ще е променлива, главно в Дунавската равнина и Източна България, включително и по Северното Черноморие, ще превали дъжд - на отделни места и ще прегърми.

В планините сутринта ще е предимно слънчево, а след обяд облачността ще е променлива. На места по върховете на Рила, Пирин и Стара планина ще превали слаб сняг.

Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около нулата. Ще бъде много ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

В понеделник през деня ще е малко по-хладно, но ще продължи повишението при сутрешните температури. На отделни места в източните и южните райони от страната ще превали слаб дъжд.

Във вторник и сряда вятърът ще отслабне, ще се обърне от североизток и с него температурите още малко ще се понижат. Облачността ще бъде предимно значителна и на места ще превали дъжд, в планините над 1200-1400 метра - сняг.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, ще започне и ново затопляне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай