Проговори вдовицата на убития до Женския пазар. Дъхът ви ще спре

Смразяващи думи на вдовица

Проговори вдовицата на убития до Женския пазар. Дъхът ви ще спре | StandartNews.com

Смразяващ разказ на Надя Андреева, съпругата на Иво Андреев, който бе застрелян до Женския пазар. Тя се реши да проговори след убийството на психолога Иван Владимиров – Нав, тъй като случаите са много сходни.

“Бях шокирана от това, че случаят е толкова брутално идентичен. Преживях всичко, което ми се случи в първите дни след убийството на мъжа ми. Този път без да съм шокирана. Беше изключително болезнено и трудно за мен, защото вече имах трезва представа”, каза Надя в студиото на “На Фокус с Лора Крумова” по Нова тв.

Иво Андреев бе разстрелян от бивш военен на Женския пазар в столицата, а психолога Иван Владимиров-Нав – от бивш полицай.

"Безсънието се върна, след като гледах интервюто на Иван, в което той коментира случая на Иво. За първи път от тези 3 месеца изпитвах гняв. Знаех за стадиите на тъгата и се чудех защо не изпитвам гняв, но сега се отприщи с цялата си сила", разказва тя.

По нейните думи, са подадени страшно много жалби преди убийството, в това число към няколко различни институции. Говорено е с адвокати и медиатори, но съседите са отказали да съдействат. "След като този човек веднъж ме нападна физически, бяхме с часове в Районното и получихме становище, че не може да бъде образувано следствие. Кварталният в пряк разговор с Иво го посъветва да си купи тийзър, който по време на убийството беше в джоба му", споделя тя.

Надя разказа за случай, в който обвиненият в убийството - 62-годишният Константин  Дамов, е посегнал на самата нея. По това време тя била бременна с второто си дете. “Аз бях в четвъртия месец. Този човек започна да ни обижда. В момента, в който аз му казах да спре да рита и да поговорим, той тръгна към мен и замахна с юмрук към корема ми. В този момент Иво го изрита с крак, за да го отблъсне”, разказва Надя.

Малко по-късно мъжът се връща и започва да тропа по врата на семейството.  “Иво ми каза, че това е пистолет и иска да ни убие”, спомня си вдовицата.

Надя разказа за деня, в който мъжът й е убит. На територията на имота на фамилията има майстори, с тях е и Иво Андреев, заедно монтират междинна врата. “Този човек живее в съседна сграда в нашия имот. Дори не делим общи идеални части с него”, обяснява Надя за Дамов, който живее в малка сграда в съседство. “Майсторите дойдоха, Иво слезе, беше с тях. Този човек е минал покрай тях, докато монтират вратата, и е получил ключ. Подминава ги, взима оръжието си, връща се и стреля”, разказа съпругата на убития.

“Чух изстрелите. Казах си, че това е шум от поставянето на вратата, но вече бях по стълбите”, допълва тя.Надя твърди, че е Дамов изпозлва висчките си куркуми - 7 на брой. Повечето от тях отиват в корема и главата на Иво Андреев. “Слязох по стълбите, видях Иво - целия в кръв, лежеше, беше в безсъзнание, но дишаше”, разказа още жената. Тогава Константин Дамов я заплашва, като заявява, че тя “е следващата”.

Линейката идва след 14 минути. “Иво спря да диша малко преди линейката да дойде. Вътре в себе си продължавах да тая огромна надежда той да е жив. Медиците го взеха с носилка в линейката. Няколко часа нямах информация какво се е случило”, спомня си Надя злощастия ден.

За смъртта на съпруга си разбира от медиите.

Жената е категорична - съседът й е планирал убийството. “Преди този случай имахме директна заплаха, когато той каза на Иво: “Ще влезеш във входа и няма да излезеш. Няма да живееш много дълго”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай