Проговори майката на Дебора. Най-страшните белези

Митингите в подкрепа на момичето продължават

Проговори майката на Дебора. Най-страшните белези | StandartNews.com

Майка на 18-годишната Дебора, която бе зверски нарязана с макетно ножче, проговори за състоянието на дъщеря си.

"Тя самата поиска да благодари на всички хора за подкрепата, за всичко това, което видя по телевизията. Не се чувства много добре, аз като майка виждам един празен поглед", каза Ивелина Михайлова, намеквайки, че най-страшните белези, които е получила дъщеря й, са психическите.

"Косата ми ще порасне, белезите ще избледнеят, а Вашата подкрепа ще остане завинаги в сърцето ми! Благодаря ви!", заяви във видео обръщението си Дебора.

"Искаме единствено и само справедливост, ако има виновни, ако някой е допуснал грешка, волна или неволна, да си поеме отговорността. За нас най-важно е детето ни да се оправи и да се възстанови възможно най-скоро, искаме справедливост", допълни бащата на момичето пред БНТ.

Протест в подкрепа на обезобразеното момиче от Стара Загора и срещу насилието над жени се провежда в София, Стара Загора и редица други градове.

"Дебора се подобрява бавно и всяко едно малко нещо, това, че проговори например, е една малка победа за нас. Тя много се впечатли от подкрепата, която получи и затова призова да продължим да я подкрепяме и това наистина й помага. Тя наистина е обнадеждена, че ще има промени, че ще получи справедливост", заяви Елена Венкова, организатор на протеста в Стара Загора.

18-годишното момиче бе нападнато и нарязано с макетно ножче от Георги Николаев в дома си. Нарязани са ръцете, краката и гърдите й, а лекарите са направили над 400 шева на порезните рани.

Носът на момичето е счупен, а насилникът е обръснал с машинка и цялата й коса. По време на нападението той е бил с маска и ръкавици.

Садизмът, на който е било подложено, шокира цяла България и предизвика вълна от гневни коментари в социалните мрежи, включително и остри реакции от политици. Още по-яростна беше реакцията, когато се разбра, че обвиненият в насилието всъщност е на свобода. Пуснат е без мярка от Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай