Неделя,

Проф. Вучков не можа да преживее загубата на Диана

От: Стандарт -
A
A
A

Проф. Юлиан Вучков така и не успя да преживее смъртта на любимата си Диана. Когато тя си отива през юни 2017 година, той е неутешим и започва бавно да се срива, съобщи БЛИЦ, позовавайки се на екипа на Мартин Карбовски, който на практика до края поема грижите за професора.

ВИЖ ОЩЕ: Отиде си професор Юлиан Вучков

 „Загубих Диана, моето слънце, моята единствена и голяма любов! Винаги ще е с мен и в мен. Дълбок поклон! Твой Юлиан”, пише в трогателното си послание до Диана Юлиан Вучков.  Диана Душкова е последният близък човек на професора. Той няма живи роднини и на практика остава сам. "Последните две години, откакто си отиде Диана, му помагахме, той много страдаше, че е сам. Ние бяхме с него, водехме го при лекари. Накрая го свързахме и с момче и момиче, които му помагаха чисто житейски - чистене, пазаруване, да са до него", разказват още от екипа на Карбовски.

Тази вечер професорът напусна този свят след инфаркт, потвърдиха от ВМА. "Тази вечер му е станало лошо и той е тръгнал с екип на ВМА към болницата. Бил е приет, за съжаление е издъхнал в Спешно отделение. Големият проблем в момента е, че той няма деца, близки роднини и на практика стои въпросът за изпращането на този човек", казаха още от екипа на Карбовски. Другият човек, който е бил близо до Юлиан Вучков е Марта Евтимова. Журналистката често се отбивала при него, за да види как е той, дали няма нужда от нещо и заедно с екипа на Карбовски обсъждали как е най-добре да му се помогне. Голямата трагедия била и в това, че на практика много от приятелите на професора просто престанали да го търсят и той се измъчвал именно от тази самота.

Диана Душкова, жената, в която проф. Вучков открива любовта, умира внезапно като него в "Пирогов". Именно тя беше жената, която проф. Вучков наричаше "любовта на живота ми". До последно Юлиан Вучков си остана един от най-колоритните телевизионни водещи и журналисти. В едно от последните си интервюта той признава: „Съжалявам, че през доста дни от живота ми съм се оказвал крайно чувствителен и съм преживявал бурно разни обиди, огорчения, подлости, след като е трябвало да се забавлявам поне с част от тях, защото имам достатъчно силно и постоянно проявяващо се чувство за хумор. В същото време съм благодарен на себе си, защото съм бил отдаден не само на болките си, а и на смеха си, който винаги е бил една от главните опори на съществуването ми.“ 

 

Тагове: Юлиан Вучков

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички