Сряда,

Проф. Рачев с две култови новини! Разкритието

От: Редактор -
4966
Проф. Рачев с две култови новини! Разкритието
A
A
A

Климатологът проф. Георги Рачев даде своята дългосрочна прогноза за времето в сутрешния блок на БТВ.

"Градушката от онзи ден не е типична за тази част от годината, но през последните години това нещо се увеличава и по брой, и по интензитет. Мога да кажа, че София преживя най-топлия си зимен ден, откакто съществуват метеорологични наблюдения. Топла зима, живеем в едно прекрасно време. Чакат ни мъгли и влага през цялата седмица и така до неделя", сподели проф. Георги Рачев в сутрешния блок на бТВ. 

Над Великобритания има един антициклон, заради който в България ще нахлуе малко по-студен въздух. В четвъртък и петък ще бъде най-хладно, но хладно на фона на това, което видяхме до момента. Иначе ще си бъде с нормални мартенски температури. 

През седмицата няма да са много ниски температурите. В петъчния ден евентуално на места вечерта могат да паднат някои снежинки, но предимно по високите места. Ще бъде влажно с крайно необходими валежи, облачно, но общо взето високи температури. 

Искам да обърна внимание на 8-ми март, този култов празник, засега стои много топло време. Няма да бъде хубаво времето на 3 март и всички, които решат да отидат на Шипка. Очаква ги ветровито време и дъждовно. Важното е човек да има настроение, без значение какво е времето навън. Ще се облечеш, ще джапаш в локвите, не е толкова страшно, не трябва да сме толкова изнежени.

Средните температури за март месец в България са между 5,5 и 9,5 градуса по Целзий. Сравнително топло в азиатската част на Турция и студено в европейската част на Русия.

Европейският център дава плюс един градуса над средната месечна норма. Ще има повече от нормалното валежи. Очаква ни нормален по отношение на температурите и може би малко по-топъл март месец, но определено с валежи. Питейните язовири са добре, но е хубаво да са пълно до своя максимум. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com