Проф. Георги Рачев шокира с прогноза. Отвратително време в София

Идва затопляне, пролетни температури

Проф. Георги Рачев шокира с прогноза. Отвратително време в София | StandartNews.com

„През уикенда няма да има валежи, ще продължи да става все по-топло. На места през събота и неделя ще има мъгла и ниска слоеста облачност. През територията на нашата страна не преминават никакви фронтове. Нашите планини се напълниха със сняг, има много добри условия да започне ранен и ценен ски сезон. Най-добро е положението на Боровец и високата част на Тодорка“. Това коментира в „Тази сутрин“ по бТВ топ климатологът проф. Георги Рачев.

„До сряда-четвъртък ни очаква леко затопляне на времето, а след това от петък до събота следващата седмица пак ще вали, пак ще има смесен валеж. Продължава все още да бъде малко по-топло от обичайното за сезона“, посочи още той.

„В Москва имаше една голяма сибирска мечка, която бавно си отива в Сибир и няма да дойде до нас до Коледа. Над Западна Европа ще става доста топло. В Лисабон ще бъде 19 градуса, в Лондон – 12 градуса, а там имаха снежни бури. За сезона ще продължи да вали. Алпите са пълни със сняг. На Балканите ще продължи да се затопля и в понеделник, вторник, сряда и четвъртък", обясни проф. Георги Рачев.

"В София тогава ще бъде отвратително от климатична гледна точка – ще стане 10-12 градуса. Няма да липсва и слънце, стига да не падне мъгла. След четвъртък ще има нова валежна обстановка и понижение на температурите. В Боровец ще има ледени дни, във високите части на планината ще бъде много студено“, коментира климатологът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай