Продуцентът на чалга-клипа закова Панов

Човек е ВКС е приссътвал на снимките, видял е и е одобрил всичко

Продуцентът на чалга-клипа закова Панов | StandartNews.com

Върховният касационен съд е бил напълно наясно какво се снима в Съдебната палата. Човек е съда е бил през цялото време на снимките, видял е и е одобрил всичко. Това заяви пред Нова тв продуцентът на заснетия в храма на Темида чалга-клип с разголени мадами, марихуана и въоръжени деца Пламен Митев.

Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов, който е разрешил снимките, се опита да избяга от отговорност, прехвърляйки отговорността на ВСС, съдебна орхана, министерство на правосъдието. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече призова да не си измиват ръцете с него и съдебната охрана.  Митев посочи, че е изненадан от позицията на Върховния касационен съд след скандала.

„Клипът е такъв, какъвто го виждате. Това сме го посочили предварително в договора, който сме сключили със Съдебната палата. Всичко като информация е предварително подадено към тях и съответно те са одобрили и подписали този договор. В следствие на това сме допуснати в Съдебната палата под строг контрол“, каза Пламен Митев.

Пламен Митев е в шоубизнеса от 9 години. Бил е продуцент на видеоклипове на популярни поп и поп-фолк изпълнители. Занимавал се е и с телевизионни предавания. Обяснява, че след като подписал договора за клипа на Алек Сандър, никой от ВКС не му е искал допълнителна информация за съдържание и декори.

„В договора изрично пише, че ВКС не може да се меси по време на и след заснемане на продукцията. През цялото време на снимачния процес имаше служител на ВКС, той следеше процеса във всеки един момент. Спазвали сме всички норми по заснемане на видеопродукцията и сме оставили помещението в изрядно състояние така, както ни е дадено“, посочи още Митев.

Скандалният клип взриви магистратите. Съдебните кадровици реагираха остро към Лозан Панов и му отнеха правото да стопанисва Съдебната палата. Възмущение от действията на съдия номер изрази и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. „В самия наемен договор, който действа между ВКС и продуцента, е оказано на продуцента, че той може сам да внася съоръжения и техника, включително да внася и мебели в Съдебната палата, което е прекомерно правомощие“, каза министърът.

Междувременно в редиците на съдебната охрана настана напрежение, след като шефът на ВКС хвърли горещия картоф в градината им.

„Председателят на ВКС е проверил сам себе си. И разбира се, според мен твърде недостойно и правно неуспешно в три абзаца се е твърди, че министърът на правосъдието има някаква отговорност. Не, няма. Нямам нито аз, нито Главна дирекция „Охрана”, каза Кирилов.

От ВКС обявиха, че продуцентът на клипа трябва да плати допълнително 2 500 лева за неспазване на договора. „Предварително бяхме заявили 2 локации и те ни бяха одобрени. Сумата, която сме платили за тях, е ясно упоменато в договора. Тази неустойка е абсолютно неоснователна“, категоричен е Пламен Митев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай