Природен феномен връхлетя Гърция, идва ли към България

Какво става

Природен феномен връхлетя Гърция, идва ли към България | StandartNews.com

Природен феномен в съседна Гърция - небето е оранжево. Причината е пясък от Сахара. Това стана ясно от кадриразпространени от Meteo Balkans, взети от Weather News Greece. 

В районите на Каламата, Спарта и Аркадия ситуацията изглежда апокалиптична. Картината е като пейзаж от Марс. Наистина е страховито. И това нещо идва към България.

Причината за ужасяващата гледка са високите нива на сахарски прах, донесени силен средиземноморски циклон, позициониран над Йонийско море.

Той изтласква огромно количество сахарски прах в атмосферата, а околните ветрове, съпътстващи циклона, го разнасят към Балканите и Източна Европа.

През следващите часове очакваните валежи ще бъдат леко оцветени и примесени със сахарски прах, но няма причини за тревоги. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
Не ми е до селяни
преди 1 седмица

Това са нормални наноси от сахара .Все пак регионът е открит само вода ги дели двете държави.А вариант тези наноси да стигнат до България е в мечтите на тези които искат да гледат портокали и маслини.

Откажи
Кирчо
преди 1 седмица

Еми стигнали са, съдейки по праха върху колите днес.

Откажи
Кочо
преди 1 седмица

Селянин, всяка година пясъка стига до България ама кой да види.

Откажи
Boyan
преди 1 седмица

Пясък от Сахара ама друг път, това е химията с която но пръскат на графени, наночастици, пробвах на автомобила този прах го лови магнит.

Откажи