Примката се затяга! Царят на контрабандата - закопчан и обвинен

Паскал е част от организирана престъпна група, твърди прокуратурата

Примката се затяга! Царят на контрабандата - закопчан и обвинен | StandartNews.com

Царят на контрабандата Николай Николов-Паскал е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова и още трима души. Те са с инициали Н. Н., М. Д., С. Д. Най-вероятно Н.Н. е Никола Николов-Паскал. Всички са задържани за 72 часа. Не е ясно кой е бил ръководител на групата.

По-рано днес плъзна слухът, че Паскал е бил предупреден за акцията от своя къртица в службите и е напуснал страната ден преди спецоперацията на ДАНС, КПКОНПИ и прокуратурата. Оказа се обаче че за първи път в най-новата ни история лице, сочено от службите за крупен контрабанден бос е в ареста. 
 
Паскал е обвинен като член на престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и подкупи. 

Заместникът на Банкова Людмил Маринов е освободен. Другите двама обввинени досега са бившият шеф на ИАРА Марин Димитров и синът му Стефан, които са от Хасково. 

Няма обвинен като лидер на престъпната група, посочи адвокат Аделина Натина, която защитава Петя Банкова. 

Според обвинението престъпната група е действала от юни 2022 г. до деня на акцията - 3 април 2024 г. Според адвокат Натина Банкова не познава никой от останалите. Тя е назначена за зам.-директор на  Агенция „Митници" на 8 август 2023 г. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай