При нарушения – запечатват бензиностанции

Земеделците, които не търгуват с горива, отпадат от Закона за горивата, обясни министърът на икономиката

При нарушения – запечатват бензиностанции | StandartNews.com

При извършване на нарушение от обекти, регистрирани по Закона за горивата, или от ведомствените бензиностанции, ще се издава забрана този обект да не функционира 3 години. Това обясни министърът на икономиката Емил Караниколов в МС след разглеждане на промените в закона.

Предвижда се да има вътрешни обекти, известни още като ведомствени бензиностанции. Разрешава се мобилни автомобили да зареждат машините в галериите в мините.

За строителите при определени категории се допускат преместваеми обекти за зареждане, за които държавната администрация ще знае къде се намират.

„Земеделците, които не извършват търговия с горива и нефтени продукти, отпадат от Закона за горивата“, съобщи още министърът.

Все още се обсъжда каква да е сумата за регистрация. В момента се изискват 500 000 лева за всички търговци независимо от оборотите. Има три предложения в тази насока - да се запази настоящата сума, да става според приходите на годишна база или според процент от оборота.

До седмица текстовете трябва да влязат за разглеждане в НС, а Караниколов очаква наредбата да бъде приета до началото на януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай