Президентът и колеги със силни думи за Силва

Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист, каза Румен Радев

Президентът и колеги със силни думи за Силва | StandartNews.com

Силни думи за известната журналистка и дългогодишен ръководител на Нова тв Силва Зурлува казаха президентът Румен Радев и колеги.  Припомняме, че тази сутрин Силва издъхна след нелепо падане по стълбите на къщата си в благоевградското село Ковачевица.

ВИЖ ОЩЕ: Къщата в Ковачевица била любимото място на Силва/ОБНОВЕНА/

,,Обществото ни и българската журналистика загубиха голям човек и професионалист със значим принос за развитието на телевизията в България'', посочва държавният глава. По думите му близо двадесет години от професионалния си път Силва Зурлева е посветила на управлението и утвърждаването на Нова телевизия като една от най-големите и авторитетни български медии и е дала път на много млади журналисти да наложат имената си в професията. Светла следа оставя и ангажираността на Силва Зурлева с общественозначими каузи като ''Българската Коледа'', която всяка година дава своя принос за здравето и лечението на хиляди български деца, отбелязва още президентът Румен Радев.

Разплакващ спомен за Силва Зурлева пусна във фейсбук Венета Райкова. Тв водещата разказа как е помолила Зурева да остави пъпчето на сина си Патрик в кабинета й и как Силва по поставила пред една икона.

ВИЖ ОЩЕ: Венета Райкова с разплакващ спомен за Силва

Евгени Минчев пусна видео, в което честити настъпването на новата година, но заяви: "Искам да използвам това включване, за да съобщя за смъртта на Силва Зурлева - изключителна приятелка, но вие може би си я спомняте като изпълнителен директор на Нова телевизия. В годините е заемала редица високи постове. За голямо съжаление тя вече не е сред нас. Искам да изкажа най-искрени съболезнования на всички, които я познаваха и няма да могат без нея, сред които съм и аз. Заявявам го искрено.”">

Журналистът Антон Стефанов също изрази съболезнования. "Защо, защо, защо сълзи още в първия ден на новата 2020? Мир на душата ти, Силва Зурлева! Ти беше страхотен човек! Рядко се срещат хора като теб! Много рядко! Мъчно ми е...", пише той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай