Къщата в Ковачевица била любимото място на Силва/ОБНОВЕНА/

Нещастен случай отне живота на Зурлева

Къщата в Ковачевица била любимото място на Силва/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Снимки: Сп. "ЕВА" и БЛИЦ

  • Нещастен случай отне живота на Зурлева

Къщата в благоевградското село Ковачевица била любимото място на Силва Зурлева, разказват нейни близки. „Ковачевица е особено място. Времето сякаш е спряло. Животът ми преминава като на лента“, споделя Зурлева пред сп. „Ева“ през март 2007 г.

Нещастен случай отне живота на известната журналистка и дългогодишен директор в Нова тв, официално потвърди МВР. Сигналът за кончината й е подаден днес в 9,50 ч. на тел 112.

ВИЖ ОЩЕ: Внезапно е починала журналистката Силва Зурлева

Припомняме, че тази сутрин Зурлева бе намерена в къщата си в с. Ковачевица, където снощи празнувала Нова година с мъжа си. Той е в шок, съобщи БЛИЦ.

ВИЖ ОЩЕ: Венета Райкова с разплакващ спомен за Силва

Зурлева се строполила по стълбите на старинната къща и издъхнала. Първоначално се смяташе, че Силва може да е получила инфаркт, но официалното съобщение на МВР потвърждава, че най-вероятно падането по стълбите е причина за смъртта й.

Зурлева е бивш член на Борда на директорите на NOVA. Тя е български филолог и журналист. Завършила е СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

ВИЖ ОЩЕ: Президентът и колеги със силни думи за Силва

Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др. Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“. От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет. Напуска телевизията на 8 май 2019 г.

Стандарт изказва най-искрени съболезнования на  семейството и близките на Силва Зурлева!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай