Превземат „Калемегдан” от „Баба Вида”

Превземат „Калемегдан” от „Баба Вида” | StandartNews.com

Видин. Актьори и статисти от Видин превземат белградската крепост „Калемегдан". Щурмуващите твърдината са членове на първата българска легия на Георги Сава Раковски. Сред тях е и Васил Левски.

Това е част от сценария на филм за Апостола, който се снима във Видин от два дни. Камерите ще се въртят до 11 ноември. След това създаделите на филма ще чакат сняг, за да снимат епизоди от филма в село Къкрина, община Ловеч.

Режисьор на новата българска лента е Максим Генчев, а сценограф Николай Нинов. Ролята на Левски е поверена на двама души – на 10 годишния Симеон и на Веселин Плачков от Плевен. Вуйчото на Левски – архимандрит Василий, се играе от Петьо Цеков, а монахинята Ана - от Диляна Христова. Ролята на Ильо войвода е дадена на Владимир Владимиров – Влад.

В продукцията участват около 200 – 300 души. Лентата ще има продължителност 120 минути. Подготовката за заснемането на филма е продължила 5 години. Тя е започнала от един продуцент, а снимките – от друг. Сегашният е „Амрита арт". Кметът на Видин Герго Гергов се срещна с актьорите преди първото завъртане на камерата и пожела успех на екипа и продукцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай