Петък,

Превозвачи на ваксини са измъкнати от преспите

От: Редактор -
Превозвачи на ваксини са измъкнати от преспите
A
A
A

Извели сме над 20 шофьори, включително и шофьорите, които извозват ваксините Варна-Добрич. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на брифинг за актуалната пътна обстановка.

Пътната ситуация в момента е най-усложнена в Добрич. Там ситуация през цялата нощ е била много сложна, защото е имало огромни снегонавявания, с преспи до над метър и половина, което е усложнило работата на снегопочистващите фирми.

В момента са отворени направленията Добрич - Балчик, и Добрич - Силистра, като по последното направление все още има затруднения и продължава почистването на пътя. От АПИ препоръчаха използването на обходния маршрут - Добрич - Тервел -Силистра.

Терзийски заяви, че след успокояване на обстановката ще се анализира работата на снегопочистващите фирми не само в Добрич, а и в страната и ако има нарушения в дейността им, фирмите ще бъдат глобени.

Усложнена е и обстановката в област Варна, все още са затворени пътищата Аксаково-Кичево и Суворово-Ветрен. Терзийски посочи, че очакват да се отвори пътят за Аврен.

Затворени са само Дюлинския и Троянския проход, съобщиха още от АПИ.

Стана ясно още, че от АПИ няма какво да направят по отношение на АМ "Тракия" при Карнобат, където всяка зима пътят става неизползваем за часове наред заради образуването на снежни фунии, освен да го затварят за почистване.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички