Премиерът преброи майбасите и бентлитата

Борисов се скара на тракторист, който работеше без маска на полето

Премиерът преброи майбасите и бентлитата | StandartNews.com

"Към днешна дата в бедна България има три Бугатита като на Роналдо, 241 Бентли-та, 123 Ферари-та, Майбах - 54, Макларън - 22, Ламборгини -87, Мазерати – 311, Ролс Ройс - 84, сигурно сме първи в Европа. Хамъри - 280. Ягуари - близо 4000. Поршета - близо 5000“ . Тази справка прочете премиерът Бойко Борисов докато инспектираше строежа на Южната дъга в София. Преди това той заяви, че не искал да обиди никого от бизнеса. „Като казах, че в някои бизнеси, за да запазят работниците, може от 80 да намалят на 40 Ролс Роис-ите - какво съм ги обидил. Така говорят, все едно съм ги обидил. Исках да прочета справката", каза министър-председателят.

Той изрази задоволството си от стореното по строежа на Южната дъга само за 20 дни. „След месеци, когато софиянци тръгнат на работа, ще се учудят“, подчерта Борисов. Междувременно отбеляза, че са купени 60 мотора за полицията, чисто нови.

Преди това, на връщане от Твърдица, където посети завод, Бойко Борисов спря на магистралата, за да си поговори с работник от ромски произход, който пръскаше с трактор, но не беше с маска.

Премиерът нагази в тревата и попита тракториста как се казва. „Емир“, отвърна ромът. „А маска имаш ли?“, зададе въпрос Борисов. Емир отвърна, че има, но не я е сложил. „Ами слагай я, де!“, подкани го министър-председателят.

После коментира, че вижда много трактори да работят по полето, което е много добре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай