Предупреждение от НИМХ! Къде обявиха жълт код

Топлото време обаче продължава и в събота

Предупреждение от НИМХ! Къде обявиха жълт код | StandartNews.com

Предупреждение за жълт код за силен вятър по Черноморието и Предбалкана е издаден от НИМХ.

Мъгливо, почти тихо и значително по-студено ще бъде времето в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина.

В останалата част от страната ще духа умерен, в Източна България и планинските райони - временно силен и поривист вятър от юг-югозапад, с който ще продължи да се пренася топъл въздух.

Минималните температури ще са от минус 1°-2° в низините с тихо време до 14° на места в Югоизточна България, където ще е ветровито, в София - около 4°. Максималните ще са от 5°-7° в крайните северозападни райони с трайна мъгла, до 20° на много места в Югоизточна България и в отделни райони на Предбалкана, в София - около 15°.

В планините ще се задържи ветровито. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, средна и висока. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието ще преобладава слънчево и ветровито време. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, с по-висока скорост по южното крайбрежие. Ще бъде топло за началото на декември с максимални температури между 18° и 21°, по-ниски в района на нос Калиакра. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай