Понеделник,

Потрес! Какво прави дете на АМ Тракия

От: Редактор -
1156
Потрес! Какво прави дете на АМ Тракия
A
A
A

Водачи на автомоболи по АМ Тракия се чудят и мигат дали това, което виждат, е истина.

Шофьор с 12-годишно дете в скута кара със 120 км/ч по магистрала "Тракия". Инцидентът се е случил на 18 май, съобщи bTV. 

На видеозаписа се вижда, че те се движат в лявата изпреварваща лента на магистралата. Мъжът, който е заснел видеото - Свилен Иванов, разказа пред bTV, че прибирайки се в София от Бургас, при изпреварване на кола край Карнобат, е забелязал, че на предната седалка на автомобила се вози дете:

"Намалих, за да видя дали това, което виждам, е истина. Продължих и реших да не се занимавам, но видях, че автомобилът почва да прави маневри от лявата в дясната лента и да изпреварва тирове. Намалих, снимах клипчето, и се обадих на 112."

Иванов смята, че детето е карало в продължение на 15 минути и поне 20 километра, защото плътно е следвал колата. "Имаше луда гонка по улиците на Карнобат. През цялото време държах връзка с дежурния от 122 и дежурния в полицейското управление. Бащата не спираше на знак "Стоп" от полицейските служители", заяви той. 

В крайна сметка полицията е успяла да спре безотговорния баща. Оказва се, че той е добре познат на властите - книжката му, както и тази на съпругата му, са били отнемани многократно заради шофиране в нетрезво състояние.  

"През цялото време той се опитваше да убеди полицаите, че е карал със 120 км/ч, а не със 140 км/ч, което било нормално. Свалиха номерата на колата, направиха акт на 12-годишното дете", каза още Свилен Иванов. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com