"Посредникът" се отказа от показанията с/у Иванчева

Петко Дюлгеров каза, че не той е човекът, дал парите от предприемача Александър Ваклин

"Посредникът" се отказа от показанията с/у Иванчева | StandartNews.com

Единият от подсъдимите по делото „Иванчева” – соченият за посредник при предаването на подкуп Петко Дюлгеров, се отказа от показанията си, че той е човекът, който е дал парите от предприемача Александър Ваклин на отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева, съобщи бТВ.

Междувременно името на строителната фирма „Артекс” също се оказа замесено в делото срещу нея.

Иванчева обясни, че това е първата строителна фирма, която е подала сигнал срещу нея като кмет. В същото време, пред журналисти Иванчева посочи, че Националната асоциация на строителните предприемачи (член на която е и „Артекс” – б.р.) стои зад „набеждаваща преписка”, заради която ръководството на район „Младост” се наложило да дава показания в „Икономическа полиция”.

Подсъдимата подчерта, че с приемането на кметския пост е разбрала кои са „Артекс”: „Артекс” имат 10 или 11 обекта в „Младост”, които са построени много преди ние да сме встъпили във власт. Нито едно разрешение няма издадено на „Артекс” от нашата администрация”.

Повече подробности тя не пожела да даде.

Не стана ясно колко души са писали в тефтерчето на Иванчева

Съдът прие допълнителната експертиза, според която не е ясно колко души са писали в тефтерчето на Иванчева. Експертите обясниха, че освен Иванчева и Дюлгеров, може да е писал и трети човек, но не е ясно кой е той.

Възможно е измененията да са в почерка на Дюлгеров заради зрението му.

Иванчева никога не се среща с бизнесмените извън Общината или насаме в сградата, каза пред съда отстраненият кмет на район „Младост”.

С предприемача Александър Ваклин се е виждала само веднъж.

Иванчева каза още, че никога не е искала пари и е като „малко циганче” – кой, каквото даде, като всички дарения са били за Столичната община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай