Последното писмо до Бог

Последното писмо до Бог | StandartNews.com

Последното писмо до Бог - така е нарекъл новия си сборник с разкази Начо Христосков. Героите му са наши съвременници на различна възраст, с различни професии и етнос. Те нямат лични и фамилни имена, но имат непоклатим житейски светоглед, своя концепция за живеене и разбиране на значимото и незначителното. Всеки от тях има индивидуална ценностна система, в която имат място както преходното, така и непреходното, както вярата, така и безверието.

"Препъвайки се към вечността"

на Майкъл Фишман разкрива как страховете и негативните емоции могат да бъдат трансформирани в любов и състрадание, когато ученикът има искрена връзка с мъдър учител. Именно такава връзка преобръща живота на автора.

"Щастливите хора четат и пият кафе"

е роман на професионалната психоложка Анес Мартен. Героинята й внезапно губи съпруга и дъщеря си. Неспособна да се справи с мъката, тя бяга в малко ирландско градче, за да се изолира от света. Но една среща с недружелюбен мъж й възвръща вкуса към живота.

"Кралство под обсада"

е за любителите на фентъзи. Действието проследява Петата и последна война на разлома. Срещата отново е с могъщия чародей на Мидкемия и неговия син Магнус.

"Жената на авиатора"

е романтичен разказ за 21-годишната дъщеря на американския посланик в Мексико Ан, която живее в сянката на баща си и по-голямата й красива сестра. До момента, в който се появява полковник Линдберг, прекосил за първи път Атлантика без кацане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай